Selectează o Pagină

Despre Oana Prelipcianu

MEDIATOR

 

Licentiata a Facultatii de Drept, din anul 2003 pana in anul 2012 am activat in domeniul juridic. Absolvind cursurile de mediere, din anul 2013 am aluat decizia sa vin in intampinarea oamenilor prin dechiderea biroului de mediator, pastrand si folosindu-ma de cunostintele juridice, cu credinta ca prin mediere partile isi pot clarifica situatiile divergente prin intelegere reciproca, dar tinand cont de rigorile legii, in eventuala solutionare prin acord de mediere.

Intelegand ca, uneori, a se face dreptate nu inseamna “realitatea” (de)scrisa pe hartie, am ajuns la concluzia ca dincolo de acte si fapte, in mediere partile expunandu-si, fiecare, adevarul lor, sansa ca acestea sa aiba o relatie buna in continuare este maxima.

Motto-ul sub care biroul isi desfasoara activitatea si care nu este ales intamplator:

“Medierea este alegerea oamenilor intelepti”

De ce?

Prin mediere partile gasesc de comun acord solutia potrivita acestora.
Costurile financiare sunt diminuate in raport cu situatia in care acestea apeleaza la instanta.
De asemenea, timpul, dusmanul de astazi al tuturor, este recuperat prin eliminarea termenelor date de catre o instanta pana la finalizarea unui eventual proces.
Confidentialitatea este principiul esential in procedura medierii. Ceea ce discuta partile in cadrul sedintei de mediere nu va putea fi aflat de oameni straini de cauza, care nu au legatura cu diferendul avut, astfel cum nu se intampla in sala de judecata cand toti cei prezenti iau cunostinta, in mod involuntar, de ceea ce partile au sa-si spuna.
Este o procedura a castigatorilor, in sensul in care toate partile implicate au de castigat. Nu am intalnit pana acum ca o instanta care, prin Solutia sa, sa bucure toate partile implicate in proces.
Asadar, omul intelept alege medierea, iar mediatorul este persoana specializata care se pune in slujba tuturor partilor, tinta acestuia fiind gasirea unei solutii convenabile tuturor partilor implicate in procedura medierii, o solutie eficienta, dar si durabila care se potriveste nevoilor acestora.

Oana Prelipcianu – Birou de mediator
asigura servicii de mediere persoanelor fizice si juridice.

Servicii mediere avand ca obiect: divort (desfacerea casatoriei), daune, partaj, stabilire custodie(autoritate parinteasca), succesiuni si mosteniri, litigii bancare, litigii comerciale, litigii imobiliare, litigii munca protectia consumatorilor, malpraxis, penal in cazurile infractiunilor pentru care retragerea plangerii prealabile sau impacarea partilor inlatura raspunderea penala sau in orice alt domeniu in care punerea fata in fata a partilor reprezinta preambulul gasirii unor solutii echitabile si legale.

× Ai nevoie de mediere? Scrie-mi acum!